Policia kombëtare në Britani, Spanjë, Danimarkë dhe Europol punuan së bashku në një operacion ndërkombëtar kundër piraterisë duke rezultuar në pesë arrestime dhe zbulimin e një biznesi ndërkombëtar IPTV të paligjshëm.

Policia kombëtare spanjolle ka njoftuar publikisht suksesin e hetimit më të madh deri më tani në një biznes global të paligjshëm IPTV. Në një operacion të udhëhequr nga policia kombëtare spanjolle në bashkëpunim me forcat e policisë në Mbretërinë e Bashkuar, Danimarkë dhe Europol, u bastisën 14 vende. Si rezultat, pesë persona janë arrestuar për krime të përkatësisë në një organizatë kriminale, vjedhje të pronës intelektuale, mashtrim dhe pastrim parash. Policia vlerëson se grupi ka bërë 8 milionë euro që nga viti 2013.