LG po zhvillon një përditësim softueri për televizorët e saj të mençur për të mbështetur Apple AirPlay 2 dhe HomeKit.

Së pari do të nxjerrë në shitje modelin 2019 LG OLED TV AI ThinQ që do të shitet në Korenë e Jugut. Televizorët e tjerë do të marrin përditësimin deri në fund të vitit për të mbuluar të gjitha modelet e zgjuara të LG 2019.

AirPlay 2 do të lejojë përdoruesit e iPhone ose iPad të transmetojnë direkt përmbajtjen në Smart TV. Përdoruesit gjithashtu do të jenë në gjendje të gëzojnë aplikacionet Apple TV, Apple Podcast dhe Apple Music.

LG është gjithashtu i pari në mesin e prodhuesve të TV për të mbështetur HomeKit, i cili do të lejojë përdoruesit të kontrollojnë televizorin e tyre duke përdorur pajisje Apple nëpërmjet aplikacioneve të caktuara si Home ose Cupertino Virtual Assistant Siri.