Liga spanjolle e futbollit La Liga është gjobitur 250.000 euro pasi nuk ka informuar në mënyrë adekuate përdoruesit se si do të përdoret aplikacioni i tyre celular.

Agjencia Spanjolle për Mbrojtjen e të Dhënave (AEPD) tha se përdorimi i funksionalitetit të mikrofonit përfaqësonte një shkelje serioze. Aplikacioni i dizajnuar për të siguruar përditësime në ndeshjet e Ligës 1 dhe Ligës 2 u konfigurua për të zbuluar transmetimin e ndeshjeve La Liga në një mënyrë të ngjashme me atë se si aplikacioni i muzikës Shazam mund të identifikojë një këngë.

Informacioni më pas u kombinua me të dhënat e gjeolokacionit për të identifikuar lokalet që tregonin ilegalisht ndeshjet. Është vlerësuar se rreth 800 të tilla rreth Spanjës po shfaqnin ndeshje pa një abonim.

La Liga argumentoi se për funksionalitetin e mikrofonit të aktivizohej përdoruesi duhej të jepte lejen e tyre të shprehur në dy raste të veçanta. La Liga thotë se informacioni i mbledhur prodhon asgjë më shumë se një ‘gjurmë gishti digjital’ dhe nuk mund të përdoret për të përgjuar në biseda, as informacioni nuk është ruajtur në mënyrë të përhershme.