Mbikëqyrësi i antitrust i Italisë AGCM ka hapur një hetim për blerjen e Sky Italia të njësisë R2 të Mediaset.

Autoriteti Antitrust fokuson vëmendjen e tij në transaksionin Sky-Mediaset Premium, duke iniciuar një procedurë hetimore me qëllim vlerësimin e transaksionit në marrjen e kontrollit të kompanisë R2 S.r.l. (Dega e Operimit të Pagave të Mediaset Premium) nga Sky Italia S.r.l. dhe Sky Italian Holdings S.p.A.

Autoriteti synon të vlerësojë efektet e mundshme konkurruese të blerjes nga Sky, operatori dominues në tregun e pay-TV, të R2, platforma digjitale e Mediaset Premium, e cila në të kaluarën ishte në thelb konkurrenti i vetëm i Sky ne tregun e pay-TV.

Prandaj, do të përcaktohet nëse operacioni do të forcojë pozitën dominuese të Sky-it në sektorin e pay-TV.