U nda nga jeta në moshën 56-vjeçare regjisori i njohur shqiptar Gjergj Xhuvani. Ai vuante nga një sëmundje e rëndë dhe u shua në një spital në Romë.

Gjergj Xhuvani njihet si regjisor, skenarist dhe producent për shumë filma që janë pjesë e historisë së kinemasë shqiptare, si “I dashur armik”, “Parullat”.

 

Regjisor

Në kërkim të kujt – (2011)

Lindje, perëndim, lindje – (2008)

I dashur armik – (2004)

Parullat -(2001)

Funeral Business – (1999)

Dashuria e fundit – (1995)

Një ditë nga një jetë – (1994)

E diela e fundit – (1993)

Bardhë e zi – (1991)

 

Skenarist

I dashur armik – (2004)

Parullat -(2001)

Funeral Business – (1999)

Dashuria e fundit – (1995)

Një ditë nga një jetë – (1994)

E diela e fundit – (1993)

Bardh e zi – (1991)

 

Producent

Funeral Business – (1999)

Një ditë nga një jetë – (1994)

 

Aktor

Edhe ne luftuam – (1981)

Hije që mbeten pas – (1985)